LifestyleSanatateUltimele stiri

10 alimente și băuturi care stimulează metabolismul

Într-o anumită măsură, metabolismul fiecăruia se bazează pe nivelurile de activitate ( cât de activ ești) și pe genetică. Cu toate acestea, s-a dovedit că unele alimente și băuturi pot spori capacitatea corpului de a arde grăsimi,  având per total impact asupra  consumului  zilnic de calorii , conform revistei Women’s Health ( Sănătatea femeilor). Aceasta este o veste bună pentru majoritatea dintre noi care cautam o dieta eficienta ca să mai dăm jos câteva kilograme sau  să ne menținem greutatea, având în vedere  faptul că nu este mereu posibil să ajungem la sală. Totuși s-ar putea să fie la fel de ușor să mâncăm exact alimentele care trebuie pentru a ne crește rata metabolică ca și alimentarea frigiderului cu o mulțime de alimente esențiale.

Mai departe vei găsi 10 alimente și băuturi pe care poți începe să le introduci în mesele și gustările tale

1.Apa

Ar putea părea evident, dar oamenii sunt adesea surprinși să afle că și o ușoară deshidratare poate provoca încetinirea drastică a metabolismului. Beți 1,8 l de apă (opt pahare de câte 225 ml) pe zi, sau mai mult dacă faceți sport sau mâncați mai sărat. Un punct în plus l-ar aduce dacă ai  bea apă rece, deoarece corpul  va arde calorii suplimentare încercând să o aducă la temperatura corpului.

2.Țelina

Cu puține calorii și pline de fibre și apă, telina este o gustare perfectă, deoarece corpul depune un efort foarte mare pentru a o digera. Este de asemenea diuretic, adică energia utilizată de organism pentru a crește producția de urină bagă metabolismul intr-o viteză superioară. Pentru un plus de proteine, mâncați țelina cu unt de arahide sau unt de migdale, 100% naturale.

3.Iaurtul grecesc

Alimentele bogate în calciu au adesea mai multe calorii, dar iaurtul grecesc neîndulcit oferă aproximativ 18% din necesarul zilnic de calciu cu doar aproximativ 100 de calorii. Celulele care conțin calciu ard mai multe grăsimi decât cele fără calciu, de aceea este atât de important să aveți opțiuni alimentare cu conținut scăzut de calorii și bogate în calciu. Amestecă iaurt grecesc cu salsa pentru un sos vegetal cremos sau pentru a-l transforma într-o alternativă sănătoasă la sosul enchilada.

4.Spanacul

Spanacul conține cantități foarte mari de fier, care ajută oxigenul din mușchi să ardă grăsimile mai rapid, stimulând astfel metabolismul. Dacă nu ești un mare fan al salatelor pe bază de spanac, amestecă-l în smoothy-uri- nici nu îl vei simți .

5.Peştele

Glanda tiroidă reglează metabolismul, iar iodul și seleniul susțin tiroida. Aceste două minerale se găsesc în mai multe tipuri de pești, precum somonul, păstrăvul, tonul și macrou.

6.Ceaiul verde

Cofeina, împreună cu un compus numit EGCG care imbunatateste usor capacitatea corpului de a arde grasimile, gasit in ceaiul verde, ofera metabolismului un impuls mai mic. Pentru cele mai bune rezultate, bea un ceai verde neîndulcit, proaspăt preparat.

7.Ouăle

Ouăle întregi (da, și gălbenușul) sunt pline de vitamina D, refac și repară mușchii obosiți. Cu cât ai mai multă masa musculară, cu atât consumi mai multe calorii. Alte surse solide de vitamina D sunt tofu și somonul sălbatic.

8.Proteinele slabe

Acestea ar putea fi unele dintre cele mai importante alimente care cresc metabolismul. La fel ca ouăle, proteinele slabe ajută în procesul de construire a masei musculare și cu cât aveți mai multă masa musculară, cu atât crește mai mult rata metabolică. Pieptul de pasăre, fructele de mare, fasolea, păstăile tinere de soia și tempeh (un fel de brânză de soia, mult mai puțin procesată) se numără printre cele mai bune opțiuni de proteine ​​slabe.

9.Ardeii iuți

Ardeii iuți, roșii sau verzi, ardeii Cayenne și ardeii Sriracha sunt ceea numim „condimente de încălzire”, adică încălzesc interiorul organismului pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor. Aceste alimente pot crește metabolismul cu până la 5%, spun studiile, și pot crește arderea grăsimilor cu până la 16%. Cu cât mai iute, cu atât mai bine!

10.Avocado

La sfârșit, dar nu în ultimul rând, avocado conține grăsimi sănătoase, cum ar fi omega-3, care țin  metabolismul în priză în timp ce ține și nivelul  zahărului stabil, deci este bine să-l mănânci dimineața, la micul dejun. Nivelul stabil al zahărului din sânge ne ajută să nu avem căderi de energie și poftă de zahăr, lucru de care ne ferim cu toții. Vrea cineva o felie de pâine cu avocado?

Show More

Related Articles

Back to top button