MondenSportUltimele stiri

Fiul lui Schumacher, Mick, la primul success în Formula 3

Câștigători pe aceeași pistă

Se pare ca tânărul în vârstă de 19 ani îi calca pe urme tatălui, momentan câstigănd prima sa cursă în Formula 3 europeană, la Spa- Francochamps. Este același loc în care seniorul a câștigat primul grand prix în 1992, după ce cu un an înainte tocmai debutase în Formula 1.

Mick Schumacher a început cursa de pe locul 6 al grilei și a câștigat după ce i-a depășit pe coechipierul Marcus Armstrong, care a terminat pe locul 3, și pe  rivalul Robert Schvartzman în condiții mixte, pe o pistă umedă, care s-a uscat treptat, într-un circuit solicitant de 7000 km.

Juniorul ocupă momentan locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 puncte în urma coechipierului său, însă dacă acesta a moștenit și ambiția tatălui său, se pare că nu se va opri aici.

Ținta tânărului este tot Formula 1

Tot la Spa, în Belgia, anul trecut el a avut șansa să facă o tura cu  mașina cu care tatăl său a câștigat cursa cu ceva ani în urmă, exprimându-si dorința de a concura pe viitor în Formula 1.

Mick Schumacher testând mașina de Formula 1, cu care tatăl său a câștigat titlul în 1994

„A fost ceva fantastic să fac şi eu un tur…Sigur, ţelul meu e să ajung în Formula 1. Pas cu pas! Abia aştept”

Spa este o destinație bună pentru familia Schumacher

El ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă. „Este un sentiment fanatstic să câştig aici. Spa este o destinaţie bună pentru familia Schumacher”, a declarat pilotul echipei Prema Theodore Racing.

Presa engleză îl citează pe Mick:

„Am numai amintiri frumoase aici. Aici e, să zicem, sufrageria tatălui meu. Iubesc să concurez în acest loc pentru că ştiu că şi tata a fost aici. Sunt bucuros să vin pe acest circuit în fiecare an”.

Schumacher JR
Pe urmele tatălui …

Schumacher jr. a plecat de pe locul 6 al grilei şi s-a impus după o cursă desfăşurată în condiţii mixte, pe o pistă umedă care s-a uscat treptat. El ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă. „Este un sentiment fanatstic să câştig aici. Spa este o destinaţie bună pentru familia Schumacher”, a declarat pilotul echipei Prema Theodore Racing.

Formula 3 este o competiție dedicată tinerilor piloţi care aspiră să ajungă în ”Marele Circ”.

În vârstă de 49 de ani, septuplul campion mondial Michael Schumacher s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013. După ce s-a trezit din comă, după câteva luni, germanul se află la locuinţa sa din Elveţia sub supraveghere medicală.

Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close